Numeroiden julmuus

Sain kaksi vuotta sitten lahjaksi omronin kehonkoostumismittarin ja olen vältellyt sen käyttöä tähän päivään asti. Olotila voi tuntua siedettävältä ja niin peilikuvakin, mutta mittari näyttää sen mistä oma keho eniten koostuu. Tästä linkistä voit käydä laskemassa oman painoindeksisi.

Tästä alkaakin nyt oma henkilökohtainen ihmiskokeeni. Tarkoituksena on tehdä 30 päivän hiihtotreeni ja testata, millaisia muutoksia omassa elimistössä tapahtuu. Viikko ohjelma tulee koostumaan ainakin kolmesta hiihtopäivästä + muu liikunta. Mitä kehonkoostumismittari kertoo löytyy tästä.

Lähtötilanne on seuraavanlainen paino 111,4 kg,  rasva 38,7%, viskeraalinen rasva 17, bmi 35,2 ja lihasluu prosentti 28,7

Tarvitsee vain pudottaa 31,8 kg että olisi normaalipainoinen. Painon pudotus helpottaa elämää varmaan monella tavalla, mutta tärkeää olisi saada ns. viskeraalinen rasva laskemaan. Sillä se aiheuttaa monia terveysongelmia.

Että tervetuloa mukaan seuraamaan mitä mitattavia vaikutuksia pystyy tapahtumaan 30 päivän aikana.

Toinen hiihtopäivä. Tänään pääsi jo ladulle pitovoiteiden kanssa ja ero on huomattava. 5,2 km lenkki meni noin 10 minuuttia nopeammin. Ensimmäinen kierros lähti todella tympeästi ja ajattelin jättää sen siihen. Onneksi laitoin kuitenkin tavoitteeksi sen kaksi kierrosta. Hiihtäminen oli käsissä tuntuvasta jomotuksesta huolimatta helpompaa ja heräsi ajatus, että tästä voi vielä tulla jotakin. Heti lenkin jälkeen oli jotenkin pirteä olo.

Toinen huomio. Kannattaa sijoittaa sopiviin ja mukaviin liikuntavaatteisiin, niillä hiihtäminen tuntui jotenkin inhimillisemmältä.

Oman paikkakunnan latutilanteen pääsee näkemään laittamalla googleen oma paikkakunta ja latutilanne. Kuhmoisten ladut täältä.

Hyviä hiihtoja

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.