Yksi askel eteenpäin, kaksi taakse.

Tässä on kirjoittamisen suhteen ollut vähän hiljaista. Kaikki ei suju aina suunnitelmien mukaan ja yksi viikko meni ilman, että pystyi projektin parissa jatkamaan. Kolmen viikon kohdalla polvi kipeytyi siihen pisteeseen, että jouduin lepuuttamaan sitä viikon verran. Maanantaina jatkoin taas neljännestä viikosta ja katsotaan miten se etenee.

Tiistaina alkoi työreissu Partaharjun toimintakeskukselle. Odotus oli että samalla tutustuu paikan liikunta tarjontaan ja katsoo mitä löytyy. Partaharju tarjoaa hyvät puitteet kesällä ja talvella monenlaiselle tekemiselle, mutta kevät on haastavampi. Polut partaharjun ympäri olivat siinä kunnossa, ettei siinä hiihdetty tai kävelty. Onneksi alakerrasta löytyi punttisali. Valitettavasti opiskelijat, joille sali oli suunnattu pari vuotta sitten ovat jatkaneet matkaa eteenpäin ja jättäneet jälkeensä osittain rikkoutunutta välineistöä. Sali ei ole avoimessa käytössä, mutta kysymällä sinne pääsi jotain tekemään. Päärakennuksesta löytyy myös sali, jossa voi pelailla sählyä, lentopalloa yms. Valitettavasti se tila oli remontin alla, joten sisällä ei paljoa liikuntamahdollisuuksia löytynyt. Ulkoa löytyy suhteellisen hyvä frisbee golf rata, jota kannattaa testata... kesällä. Itsellä ei ollut kokemusta paikasta aikaisemmin, joten en tajunnut varautua vettä pitävillä jalkineilla. Juoksukengät eivät vain toimi 30 sentin lumessa. Lenkille onneksi pääsee helposti, myös huonomman kelin aikaan. Ristikiventie tarjoaa hyvän juostavan hiekkatien. Aamulla kuuden kilometrin lenkki meni siinä mukavasti, ilman ainuttakaan autoa tai vastaantulijaa. Salvosen järveen on mahdollista tutustua kanooteilla, jos se ei satu olemaan jäässä. Harmittaa vähän, että vierailuni ajoittui huonoon ajankohtaan, mutta katsotaan jos ensi vuonna paikan näkisi kesällä.

Viikon juoksemattomuuden vaikutukset tunsi kolmen ensimmäisen lenkin ajan. Alkuun keuhkot ovat lukossa ja askel painoi huomattavan paljon. Neljännen lenkin jälkeen tunsi jo selvää edistymistä. Valitettavasti oikeaa polvea joutuu varomaan ja miettimään tapoja, miten sitä voisi vahvistaa jotta seuraavien viikkojen lenkit onnistuisi. Juoksuohjelmassa ollaan menossa puolessa välissä ja se tuntuu hyvin toimivan. Olen tyytyväinen siihen, että lenkeillä tulee juostua nyt pidemmälle kuin viimeisessä cooperin testissä. Lenkkeilyn vaikutus olotilassa on huomattava. Lenkin jälkeisinä päivinä on tuntenut olonsa hyväksi. Liikunnan positiiviset vaikutukset eivät tunnu heti, ne vaativat sen pidemmän sitoutumisen ja epämukavuuden voittamisen. Viimeisen juoksija lehden mukana tuli tapahtuma kalenteri. On hämmästyttävää nähdä kuinka paljon juoksemiseen ja lenkkeilyyn liittyviä tapahtumia Suomessa on. Juoksukalenterin voit nähdä tästä. Siitä sai paljon vinkkejä ja uusia osa tavoitteita ennen syyskuun tough viking kisaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.