Jos metsään haluat mennä nyt...

10 päivää leirielämää takanapäin ja pari viikkoa edellisestä postauksesta. Aluksi ajattelin kirjoittaa erilaisista leirikeskuksien mahdollisuuksista, mutta mielenkiintoisempaakin tekemistä tuli vastaan. Isoille leireille on tapana tilata erilaista elämystoimintaa ja tänä vuonna oli vuorossa paintball.

Mitä paintballin pelaaminen vaatii?
Ensimmäinen asia on riittävän iso porukka ja toiseksi riittävä määrä toimivia varusteita. Etelä-Karjalan alueella paintballia järjestää Imatralta käsin toimiva Tuplakasi elämys firma. Firma toimittaa tilauksesta paintball aseet ja varusteet peli paikalle. Yhdelle hengelle hinta muodostuu noin 40 euron suuruiseksi. Riippuu tosin kuinka paljon pelaajia on.
Kolmas asia mitä vaaditaan on riittävät tilat, missä peliä voidaan pelata. Yleensä isohko metsäalue missä lähialueella ei ole sivullisia. Kuulan kantama on noin 50 metriä, joten varoalue saa olla kohtuu suuri. Aseen ja kuulien lisäksi pakollisiin varusteisiin kuuluu maski. Jota ei oteta pois pelialueella. Kuulan lähtönopeus on moin 100 metriä sekunnissa, joten kuula tekee pahaa jälkeä jos se tulee silmään. 
"Eli maskia ei oteta pois, vaikka siellä olisi käärme." kommentoi pelin vetäjänä toiminut työntekijä. Taukoalueella maski kannattaa ottaa pois kokonaan, eikä jättää sitä otsalle. Kelistä riippuen maski saattaa huurustua ja pelaaminen vaikeutuu huomattavasti. 
Itse pelaaminen on jännittävää ja hauskaa. Vaikka liikkumisnopeus ei ole hirveän suurta johtuen varovaisesta liikkumisesta metsässä, kuuma tulee väistämättä. Aikaisemmasta ammuntaharrastuksesta ei ole juuri hyötyä, koska aseella ei voi tähdätä. Tähtääminen tapahtuu osoittamalla piippu oikeaan suuntaan ja muuttamalla tähtäystä kuulien lentoradan mukaan. Normaali kuntoisena pärjää pelissä hyvin, mutta vähäisen liikkumisen huomaa myös nopeasti. Yleensä pelin voittaa se osapuoli, joka liikkuu enemmän. Pelimuotoja voidaan pelata useampia, joista yksi suosittu on lipunryöstö. Kumpikin joukkue piilottaa omalle puolelle lipun, jonka toinen joukkue yrittää etsiä. Peli päättyy vastustajan lipun viemiseen omalle alueelle, ajan loppumiseen tai siihen että vastustajia ei ole enää jäljellä. Hauskaa on myös pelata perinteistä viimeiseen mieheen peliä, jossa peli päättyy kun vastustajat ovat loppuneet. Pääsääntöisesti pelissä on yksi elämä käytössä. Eli jos osuma tulee, nostetaan käsi pystyyn ja sanotaan että osui, Sitten kävellään huoltoalueelle odottamaan toista erää. Kuulan osumista on turha pelätä, se on samaa luokkaa kuin sählypallo. Riippuu tosin etäisyydestä ja kohdasta mihin osuu. Mustelmat ovat todennäköisiä. 

Peli on parhaimmillaan samantasoisten kavereiden kanssa. Suosittelen lämpimästi testaamaan vaikka työ- tai polttariporukan kanssa. Lapsille järjestetään myös synttäritapahtumia, vähemmän tehokkaiden aseiden kanssa. 8-vuotiaan synttäreillä kaikilla osallistuneilla pojilla tuntui olevan erittäin hauskaa. 

Suomen suurimmat paintball pelit järjestetään Jämsän paintball centerissä. Suurpeli on 12.8 eli jos kisaaminen kiinnostaa alkaa olla kiire.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen kymppi ja pitsan houkutus

Ensimmäisten joukossa.

Onko sinusta voimamieheksi? Unohda se.