Hiihtokausi avattu

Taas on aika aloittaa hiihtokautta. Tänä vuonna lumi tilanne vaikuttaa hyvältä ja tänään pääsin ensimmäiselle hiihtoreissulle. Lähinnä keskustaa oleva pidempi latu on 7.7 kilometrin valaistu latu lentokentän ympäri. Latu on nyt hyvässä kunnossa ja siinä pääsee liikkumaan sekä luistellen, että perinteisellä tyylillä. Parkkipaikkoja on mukavasti voitelukopin vieressä. Parkkipaikalla kannattaa kuitenkin varoa sohjoista kohtaa. Talvellakin suoraan kopin edessä, lumet sulaa syväksi lammikoksi.

Itse latu on helppo. Koko kierroksen aikana on kaksi helppoa laskua ja muuten latu on tasaista. Latu on valaistu klo 23 asti.

Oma hiihto ei lähtenyt hirveän hyvin liikkeelle. Pito katosi ensimmäisen 500m jälkeen ja luisto 2km kohdalla. Sauvasta puuttuu edelleen hihna ja sen vaikutuksen huomaa erityisesti pitkällä matkalla. Työntämiseen ei saa voimaa. Jos hiihdosta haluaa nauttia, kannattaa kiinnittää huomiota, että kaikki on kunnossa. Hätäinen voitelu ei kestä hirveän pitkälle. Jos omat voitelu taidot ei riitä, kannattaa käyttää suksia liikkeessä. Ennen lentokentän ladulle lähtöä sukset voi hoitaa vaikka täällä.

Ensimmäinen hiihto pitkään aikaan. Kierrosaika oli 57:40 eli sama kuin olisi kävellyt. Katsotaan välineitten kunnostamisen jälkeen, miten aika rupeaa muuttumaan.

Lappeenrannan ladut löytyy täältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.