Katso leppäkerttuja

Perun aikaisempia kirjoituksiani hiihdon vaikutuksesta salibandyyn. Parantunut peruskunto auttaa jaksamaan peliä huomattavasti paremmin. Näkisin tämän myös seikkana mikä vähentää loukkaantumisriskiä. Väsyneenä et jaksa hallita kehoasi samalla tavalla. Nyt oli ensimmäisiä kertoja, kun pelin jälkeen on virkeä ja energinen niinkuin pitäisikin olla.

Kuntoilun säilyy mielekkäänä jos pystyy havaitsemaan edistymistä ja edessä on kasvavia haasteita. Sama treeni loputtomiin toistettuna on kaiketi samanlaista kuin puuron syönti aamuisin. Hyödyllistä muttei erityisen mielekästä. Miten saada mielekkääksi itseään toistava harjoitus? Kaipaamme palautetta ympäristöstä. Parasta olisi jos treenin voisi jakaa toisen kanssa ajoittain. Joukkue lajit ovat vaikeita aloittaa mutta ne tarjoavat hyvää sosiaalista palautetta. Jos kehityt ja saat siitä kommenttia, kyllä se rohkaisee jatkamaan pidemmälle. Toisaalta ihmiskunnan historia on täynnä esimerkkejä ymmärtämis- ja käyttäytymishaasteellisista ihmistä jotka huolehtivat liikuntatunneilla siitä, että joukueeseen pääsi viimeisenä jos lainkaan.

Lauantaina hiihdin elämäni parhaimmat 12 kilometriä. Ensimmäistä kertaa hiihti ns. pitkän matkan tuntiin ja tuntui siltä, että olisi vieläkin voinut jatkaa. Sitä kaipaa jo pidempiä lenkkejä, mutta toisinaan ajankäyttö siihen  on hyvin kortilla. Huomasin netistä seuraavanlaisen ongelman, kaikille avoimia hiihtotapahtumia on yllättävän vaikeaa löytää Keski-Suomesta. Tai sitten en vain osaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.