Se veikeä tunne

Kun laiminlyö verryttelyn ja venyttelyn salillakäynnin jälkeen. Jokaiseen liikuntaharrastukseen kuuluu tottumattomuuden aiheuttamat kivut ja säryt. Missään vaiheessa hiihtäminen ei ole aiheuttanut täydellistä jumi tilaa, että liikkuminen menisi todella hankalaksi. Kunnolla tehty ohjelma ilman venyttelyjä, on puhtaasti itseaiheutettua kärsimystä. Joten suosittelen lämpimästi tekemään alun ja lopun venyttelyt huolellisesti. Venyttelyä tärkeämpi tekijä on kuitenkin lämmittely, mikä pitää tehdä aina ensimmäisenä. Lämmittely pienentää riskiä itsensä loukkaamisesta ja tuntuu että koko harjoittelukin menee paremmin. Alun harjoituskertojen lihaskipukin sulaa pois myöhemmillä harjoituskerroilla. Eli ensimmäisistä säryistä ja jumeista ei pidä säikähtää. Kestää hetken ennenkuin ruumis tottuu uuteen ja erilaiseen harjoitteluun. Kärsivällisyydellä ja huolellisuudella liikkeiden suorittamisessa säätää itseään pahimmilta kolhuilta.

Kuntosaliharjoittelun yksi positiivinen puoli on sosiaalinen vuorovaikutus. Harvoin pääsee nautiskelemaan täydellisestä yksinolosta kuntosalilla. Täydellinen tietämättömyyskään ei ole este harjoittelulle, yleensä löytyy joku joka on valmis kertomaan oikeista tavoista käyttää laitteita. Kannattaa muistaa ja hyödyntää myös aloittelijoille tarjottavia tutustumiskertoja.

Tässä tuli melkoinen ilonaihe kun perheen kaksi vuotias osoitti ikkunaa ja sanoi "hiihtämään". Se mitä vanhemmat tekevät antaa mallin siitä mitä lapset haluavat myös tehdä. Se on ilo, mutta myös melkoinen vastuu jokaiselle vanhemmalle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.