Flowparkkailemassa

Tänään oli vuorossa kesän ensimmäinen vierailu Lappeenrannan Flowparkkiin. Ilma oli mitä mainion, vaikka pieni sade ei estäisikään kiipeilyä. Päivä lipun hinta on 23 euroa per nuppi. Perheelle 2 aikuista ja kaksi lasta on 76 euroa. Flowpark kortti maksaa viisi euroa ja siitä on hyötyä, jos käy useammin kiipeilemässä. Ihan pienille lapsille ei puisto sovi, suositus ikä on yli 7-vuotiaille. Isommiltakin pitää varmistaa, että onnistuuko kiipeily. Onneksi ihan vieressä on Myllysaaren perhepuisto kaikkine toimintoineen mm. hyppytorni, lasten kiipeilytelineet, beach kentät, aikaisemmin mainittu ja testattu parkourpuisto yms.

Puistossa on yhteensä viisi rataa, joista suurin osa on yhteydessä toisiinsa. Gosaimaa reitti menee hetken aikaa järven ylitse.
Kaikki paitsi vaikein Pepsimax rata, onnistuvat melko hyvin. Jos käyt ensimmäistä kertaa puistossa, on todennäköistä että jännität käsillä hyvin paljon. Myöhemmin kun huomaa, ettei putoamisen mahdollisuutta todellakaan ole, kulkemisesta tulee rennonpaa. 

Aloitus tapahtuu aina perehdytyksen kautta, jossa opas kertoo kuinka laitteet toimivat, miten reitille kiinnitytään ja yms. Pakolliset varusteet ovat kypärä ja valjaat. Kiinnityslaiteet ovat yksinkertaiset käyttää, mutta toisinaan ne jäävät myös kiinni. Pitkissä väleissä on vaijereissa stoppareita, joiden tehtävä on estää kiipeäjää valumasta liian pitkää matkaa. Niitä ei ole onneksi hirveän paljon matkan aikana. Jokaista tehtävää, eli tasanteiden väliä voi olla suorittamassa enitään kolme henkilöä. Muiden on odotettava omaa vuoroa tasanteella. Liukuja on reiteillä kaksi, tuplan ja pepsin lopussa. Liuissa on mahdollista, että laskija kääntyy selkä menosuuntaan päin. Vauhti ei pääse niin lujaksi että itseänsä teloisi, mutta pepsi reitin lopussa on mahdollista kimmota takaisinpäin, eikä reitiltä pääsekään itse enää pois. Näin kävi itselle, onneksi opas jaksoi narulla vetää minut reitin lopussa oleville narutikkaille. 

Miten käy jos jää jumiin?

Jos eteneminen pysähtyy syystä tai toisesta henkilökunta ei ole kaukana. Pepsi reitin alku on sellainen, että siinä voi voimat loppua. Jos kaveria ei saada autettua tasanteelle, oppaat käyvät laskemassa kiipeilijän köydellä alas. Nopeiten käy jos, autettava saadaan jollekin lepotasanteista. Flowpark on hyvä paikka käydä testaamassa omia kykyjään ja samalla saa vähän erinäkökulmaa Myllysaareen. Näkymä Saimaalle on hieno. 

Mukaan kannattaa ottaa käsineet, vaijeri voi hiertää ikävästi. Käsineitä myydään myös kioskista kolmen euron hintaan. Muuten normaalit liikunta vaatteet toimivat mainiosti. Flowparkkailu on ihan hyvää valmistautumista myös tough viking kisan kiipeilyesteisiin valmistautumiseen. Parasta parkkailu on hyvän kaverin kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ensimmäinen kymppi ja pitsan houkutus

Onko sinusta voimamieheksi? Unohda se.

Hienoja melontakuvia, ei tällä kertaa.