Erilaista aarteen etsintää

Suurin osa on varmaan törmännyt geokätköilyyn muodossa tai toisessa. Usein käy niin, että matka kätköpaikalle käy helposti, mutta itse kätkö jää löytämättä. Aluksi lapset innostuivat kätköilystä, mutta kun useampi kätkö jää löytymättä innostus haihtuu nopeasti. Geokätköily tarvitsee ennenkaikkea hyvän ja toimivan gps laitteen. Edellinen kännykkä heitti sijaintia sadoilla metreillä, sen kanssa oli vaikea löytää mitään. geokätköissä on se hauska puoli, että monesti ne sisältävät tietoa paikasta, johon ne on kätketty. Moni asia paikallishistoriasta jäisi hämärään, jos niitä kätkön kuvauksesta ei olisi lukenut. Usein kätköt ovat hienolla tai jotenkin merkittävällä paikalla, tosin niitä voi olla missä vain. Eilen odotellessa liikunta koulun loppumista kimpisen kentällä, geokätköä etsiessä törmäsin tälläiseen. QR koodiin odottamattomassa paikassa.
Kävikin ilmi, että QR-koodi kuuluu Munzee nimiseen aarteen etsintä peliin, missä kätköjen sijaan etsintään koodi tarroja. Kivisalmesas on kokonainen lenkki tehty koodeilla. Tarvitaan vain puhelin ja tämä aplikaatio. Kätköilyyn verrattuna koodeja on nopea hakea, iltalenkin aikana sain niitä kerättyä noin 20 Kivisalmen alueelta. Osa koodeista on kuitenkin aikapäiviä sitten kadonnut. Kannattaa katsoa kartalta, milloin viimeinen löytö on tehty. Jos löytö on ollut 2014 tai 2015 koodi tuskin on enää jäljellä. Suosittelen lämpimästi testaamaan lenkkeilyn yhteydessä.

Saimaanharjun uimapaikka
Saimaanharjun uimapaikkaa suositeltiin lapsiperheille. Paikan päältä löytyvät pukukopit, keinut ja vielä eilen sulkapalloverkko. Ranta on kapea, mutta matala hyvin pitkälle. Uimataitoisista lapsista mielenkiintoisin paikka on laiturista noin 30 metrin päässä oleva "simpukkasaari". Lähistöllä on satama, joten paikan päälle pääsee myös veneellä. Sataman yhteydessä on myös ravintola ja beach volley kentät. Lasten kanssa kannattaa tulla aikaisemmin päivällä, illalla ranta on nuorison käytössä. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Onko sinusta voimamieheksi? Unohda se.

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.