Onko sinusta voimamieheksi? Unohda se.

On kulunut jo lähes vuosi edellisestä postauksesta ja ajattelin, että on aika aloittaa taas jollain uudella idealla. On turhauttavaa kirjoittaa pelkästään siitä, ettei jaksa juosta tai kuinka taas on paisunut kuin pullataikina. Ajattelin kirjoittaa siitä, mitä liikuntaa etelä-karjalan alueella harrastaa ja kaikkea muuta sellaista.

farmari kävelyä.
Kokemus Imatran Voimamies kisasta 1.7.2017 Kuvasssa farmarikävely 140 kilon painoilla.
Eilen olin seuraamassa voimamies kisoja ja aloin miettimään mitä kilpailuun osallistuminen vaatii. Kysyin vaimolta, mitä jos olisin kisaamassa ensi vuonna. Vastaus oli tyly ja ymmärrettävä "Et ole". On tiettyjä urheilulajeja, missä jo pelkkä perimä määrää sen voitko edes pärjätä. Voimamies kisat on yksi niistä. Wikipedia lähteiden mukaan voimamies kisat tavallaan pohjautuu sirkuksen voimamies esityksiin, jossa voimamies suorittaa tekoja jotka ovat mahdottomia. Pelkkä fyysinen voima ei riitä tai pelkkä lajin harjoittelu, tarvitaan myös poikkeuksellista fysiikkaa. 180 senttinen ja 110 kiloinen kilpailija on hyvin pieni. Osaa tehtävistä ei pysty suorittamaan vain sen vuoksi, että on liian pieni. Vaikka mitat täyttyisivätkin, tarvitaan pitkää monipuolista voimaharjoittelua, jotta ei telo itseään tehtävissä. Imatran kisat olivat täysiLatvian Aivars Smauksteliksen hallintaa. Kaveri voitti jokaisen lajin, usein hyvinkin helposti. Maastaveto 350kiloa.
Kisan ideana onkin, käydä katsoa jotain mikä on tavalliselle mahdotonta. Osaa välineitä pääsi myös yleisö testaamaan kuten 160 kilon kannettavaa pölkkyä, jota en millään saanut liikkeelle. Tänään ei tarvitse miettiä miksi selkä on kipeänä. Lisäksi väliajalla oli kisa käsipainon nostosta. 


Sinisen käsipainon nostosta olisi saanut 50 euroa.

Omia voimia pääsi testaamaan näillä välineillä. Sininen käsipaino oli kaikista kevyin ja mahdottomin nostettava. Paino ei ole paha, mutta kahvan paksuus tekee siitä vaikeaa. Peukalo pettää aina. Vihreässä kiekossa oli pyörivä kahva, mikä teki siitä myös vaikean. Edessä olevassa painotelineessä oli 83 kiloa ja sitä oli tarkotus pitää ilmassa mahdollisimman pitkään. Oma ennätys jäi 7 sekunttiin. Minuutti olisi ollut jo hyvä aika.Tapahtuma oli ehdottomasti katsomisen arvoinen, harmillisesti lapset eivät vain jaksaneet olla loppuun saakka ja viimeiset lajit jäivät näkemättä. Toivottavasti ensi vuonna pääsee seuraamaan uudestaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Erilaista aarteen etsintää

Missä sitä juoksisi?

Maksettua lenkki seuraa.