Maksettua lenkki seuraa.

Toisinaan on hyvin hankalaa saada lapsia ulos liikkummaan. Yritetään sponssata mielenkiintoisia harrastuksia tai hankitaan uusia kuntoiluvälineitä pölyttymään. Lasten uudet potkulaudat olivat mielenkiintoisia noin viiden minuutin ajan, jonka jälkeen legot kutsuivat taas. Sisällä on liian helppoa ja virikkeellistä olla. Sama se oli 30-vuotta sittenkin, että aina oli nenä kiinni tv:ssä tai kirjassa. Ihminen ei ole muuttunut, se haluaa tehde edelleenkin sitä mikä on helppoa ja kivaa. Yleensä se ei ole sitä mitä aikuiset arvioivat hyödylliseksi. Miten saada lapsi liikkumaan?

Nyt yrityksessä on lahjonta, jokaisesta tunnin lenkistä 50 senttiä. Aamulla innostus riitti ja kuulimme monta ideaa siitä mitä kaikkea ansaituilla rahoilla voisi hankkia. Oma lenkkeily on vähän retuperällä ja sen vuoksi yrittän noudattaa 5 km juoksuohjelmaa, tänään oli kolmen kilometrin kevyt lenkki. Aluksi pojat ilmoitti, että he eivät jaksa lähteä. Mutta kuinka ollakaan lopulta, pojat lähtivät uusien scoottiensa kanssa lenkille ja samalla käytiin etsimässä loput lähialueen geokätköistä ja munzee koodeista. Scoottaaminen ei onnistu poluilla ja monessa paikassa isä kantoikin poikien laudat. Tärkeää on saada mielenkiinto säilymään liikunnassa.

Kesä loma on jo loppu ja se onkin pääsyy hiljentyneeseen kirjoitus tahtiin. Yksi merkittävä hyvä puoli loman päätöksessä on työmatka pyöräily. Työmatkaa tulee ajettua hyvin paljon enemmän, kuin huviajoa. Pyöräily on äärimmäisen hyvä tapa liikkua Lappeenrannassa. Pyöräreitit on pääasiassa hyvin huollettuja ja koko perheenä pyöräilykin onnistuu hyvin, jos siihen on varusteet.
Kahden istuttavat vaunut menevät yllättävän hyvin pyörän perässä. Lapset eivät kylläkään innostuneet metsäreitin ajamisesta yhtälailla. Pyöräreittejä on lukuisia ja niitä löytää kyllä itsekkin, kun innostusta löytyy. Pyöräily on erittäin hyvä tapa tutustua myös keskustan alueeseen. Toisinaan parkkipaikkoja on hyvin vaikeaa löytää. Yksi paikka mitä kannattaa välttää erityisesti vaunojen kanssa ajaessa on kävelykatu ruuhkaiseen aikaan. Parhaita paikkoja keskustan läheisyydessä on rantareitti, joka kiertää mm. linnakkeen. Tänä viikonloppuna järjestetään willimiesajot, jotka ovat ehdottomasti seuraamisen arvoiset. Valitettavasti itseltä jää kisat näkemättä tänäkin vuonna työtehtävien takia. Jos haluaa pyöräilyltä enemmän ja isommassa porukassa Lappeenrannan pyöräilijät ry:ltä saa hyvin lisätietoja tästä. Ensi kerralla jotain erilaista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hienoja melontakuvia, ei tällä kertaa.

Ensimmäinen kymppi ja pitsan houkutus

Kuinka törmätään seinään