Ensimmäinen kymppi ja pitsan houkutus

On hämmästyttävää, mitä 1-2 asteen lämpötila muutos saa aikaan. Jäisellä ladulla hiihtämisessä, luisto ei ole ainakaan ongelmana. Samassa ajassa mitä pluskelillä meni yksi menikin nyt kolme kierrosta. Yllätyksekseni huomasin, että monet hiihtäjät kertovat innokkaasti kokemuksistaan ja jakavat vinkkejä, joista aloittelijalle on paljon hyötyä. Jäisellä ladulla hiihtämisen ongelma on pidon puute, tai sitten en vain osaa. Kuulema puikolla laitettava pito voide, ei hirveämmin pidä. Pitäisi läträtä liisterin kanssa. Samaan aikaan hiihtämässä ollut herrasmies ratkaisi ongelman hakemalla ne nanopohja sukset kotoaan. Toimivat hyvin kuulema hyvin -1 jäisellä ladulla.

Mietin voiko vasta-alkaneesta liikunta innostuksesta tulla ongelma perhe-elämän suhteen. Lähestulkoonpa kaikkeen mitä ihminen tekee voi kehittyä jonkin asteinen riippuvuus. Meillä on vain rajallinen määrä tunteja vuorokaudessa, eikä se ole sama miten sen jaamme. Kuinka sitten voisi ennaltaehkäistä yhteentörmäyksiä ajankäytön suhteen? Kaikesta on voitava sopia yhdessä ja etsittävä sitä kultaista keskitietä. Enpä usko, että kukaan kukaan kehtaa kieltää toiselta sellaista, mikä auttaa tukemaan terveyttä. Tärkeää on kuitenkin, että osaa ajatella asioita myös toisen näkökulmasta. Meillä on oma aika ja yhteinen aika. Minkään harrastuksen ei pitäisi olla niin joustamaton, että se vie aina ajan perheeltä. Parasta olisi tientenkin yhdessä tekeminen, mutta muuten treenit otetaan siitä omasta ajasta.

Tänään tuli talven ensimmäinen kymppi hiihdettyä sopivasti perheen ostosreissun aikana. Nyt rupeaa huomaamaan entistä paremmin hiihtämisen fyysiset vaikutukset. Jos nivelten kanssa on ongelmia, hiihtämistä ei välttämättä pysty suosittelemaan. Leikattu polvi ärtyi siihen pisteeseen, että tarvittiin jo kylmäpussia. Vähän pidemmän matkan jälkeen, ensimmäinen ajatus mikä iski tietoisuuteen oli hirvittävä pitsan himo. Onneksi 40km etäisyys pitsapaikkoihin rajoittaa, että pystyy vielä hetken olemaan herkuttelematta rasvalla.




Kommentit

  1. Liikunta kyllä koukuttaa, kieltämättä ja joskus tulee mietittyä, että sitä aikaa pitäisi kaikille jakaa.
    Onneksi perheen ja lapset voi ottaa liikkumaan mukaan ja aina sitä pienen hetken päivästä voi liikunnalle nipistää. Vaikka sen 30min!

    VastaaPoista
  2. Niinpä. Meillä on toiminut hyvin myös se, että lähtee lenkille lasten nukkumaan menon jälkeen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.