Jännitystä ladulle ja väline testausta

Tympiikö jo saman ladun suksiminen? Hanki elämääsi jännitystä ja lähde valaistulle ladulle puolta tuntia ennen valojen sammumista. Joskus se lenkki pitää käydä tekemässä vähän erikoisempaan aikaan. 

Vähän aikaa sitten huomasin ongelman hiihtovaatteissa. Käytin normaalia vedenpitävää tuuliasua hiihtäessä ja vähän pidemmällä matkalla rupesin ihmettelemään yllättävää kylmenemistä. Tottakai vaatteiden pitäisi olla sellaiset että ne siirtävät kosteuden ulospäin. Opin tämänkin kantapään kautta. Takin sisäpuoli oli ruvennut jäätymään kertyneen kosteuden takia. Ei ihme jos paleltaa. Jouduinkin nyt tekemään suurimman investoinnin suksien jälkeen ja ostaa hiihtoasu.

Tottakai heti pitää päästä testaamaan ja lähdettiin sitten pururadan latua kiertämään. Onneksi sitä tajusi kuitenkin ottaa otsalampun taskuun varmuuden varalta. Valaistussa maastossa hiihtäminen on sitä samaa, mitä teki aikaisemminkin ja siitä osaa jo nauttia. Hätkähdyttävä hetki on se, kun valot pimenevät äkillisesti. Se tuttu reitti on sen jälkeen huomattavasti pidempi. Hiihtäessä ei normaalisti kiinnitä huomiota ääniin, mutta pimeällä siitä tuleekin oikea aisti matka. Pientä mielikuvitusta käyttäen sitä saakin kummallisen potkun omaan hiitoon. Pluspuolia pimeällä on ladun rauhallisuus ja pieni tsemppaus. Täytyykin seuraavaksi kokea kuutamohiihto ystävän kanssa.

Ja mitä hiihtoasun testaamiseen tuli. Hyvinhän se toimi. Eniten sitä mietti onko lampussa paristoja jäljellä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.