Kuinka törmätään seinään

Kuukauden kuluttua liikunnan aloittamisesta on se riski, että ei enää jaksakkaan. Kotisohva tuntuu mukavalta ja ulos lähteminen on todella vaikeaa. Tänään tuli se päivä, että joutui pakottamaan itsensä ulos. Innostusta jatkuu sen verran, kun näkee tai tuntee todellisia tuloksia. Jos yrittää liian paljon liian nopeasti tai ei osaa laittaa tavoitteita into laantuu. Liikaa kerralla ja tuntuu siltä, että jotain leikkaa kiinni. aiheeseen liittyvä artikkeli

Varoituksen sana, yksi liikuntamuoto ei auta toisessa. Jos meinaa tehdä useampaa lajia, sitä pitää tajuta aloittaa aina pohjalta. Hiihtoa käytetään usein juoksemisen rinnakkaislajina, mutta ei yleensä päinvastoin. Hiitäminen on juoksuun verrattuna pehmeää aloittaa. Lajina se tuntuu sopivan myös henkilölle, jolla ongelmia polvien tai selän kanssa.

Ajattelin perjantaina yhdistää kuntoilun ja työmatkan. Ajattelin että jos hiihto sujuu, 5 km kevyt juoksemisen ei pitäisi olla liian paha... Nyt tiedän paremmin, mistä ei pidä aloittaa. Pahinta on jokaisella askeleella tuleva isku, joka kipeytti selän yllättävän tehokkaasti. Mitä tapahtui jaloissa ja keuhkoissa, oli myös ikävää. Pakkanen yhdistettynä äkilliseen vieraaseen rasitukseen laukaisi rasitusastma kohtauksen. Kaiken lisäksi onnistuin paluu matkalla vieläpä eksymään suht tutulla reitillä. Kylmä+kipu ja ahdistus lyö jo melkoista seinää vastaan. Lauantaina liikkuminen oli kivuliasta ja tänään piti pakottaa itsensä perheen uimahallireissun jälkeen ladulle. Nyt on taas vähän viisaampi. Aloittelijalle sopiva määrä liikuntaa olisi 3-4 kertaa viikossa. Enemmän ja sitten iskee seinä. Jos juoksun aloittaminen kiinnostaa tässä siihen hyvin sopiva ohjelma.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.