Hikilaudoistako pitäisi aloittaa?

Olen lähes aina vihannut hiihtämistä, etenkin koululaisena. Kuitenkin hiitäminen on yksi helpoimmin aloitettavista kuntoilumuodoista tähän aikaan vuodesta. Nyt koko Suomessa on lunta ja laduille on kohtalaisen helppoa päästä. Tarvitsee vain päästä siihen mielentilaan, että etsii itselleen varusteet ja lähtee ladulle. Luultavasti suurin osa on jossain vaiheessa hiihtänyt ainakin perinteistä, että aloittamisen ei pitäisi olla taidosta kiinni.

Omat sukseni ostin käytettynä ja niillä pääsen toivottavasti alkuun. Kun kokemus tässä karttuu laitan hintatietoja siitä millä summalla saa kohtuulliset välineet hankittua. Tärkeintä on kuitenkin se, että ladulle menee joko omilla tai kavereilta lainatuilla välineillä.

Aloitin tänään hiihtämisen... Se ei sujunut hirveän hienosti. Kiersin 2,6 km valaistun lenkin kahdesti. Ensimmäinen asia mihin törmää on pidon tai luiston puute. Minulta puuttuivat kummatkin. Viime vuotiset pidot ja luistot eivät vain toimi. Useimmilla paikkakunnilla järjestetään opetusta suksien huollosta ja voitelusta. Helpoiten pääsee varmaankin viemällä sukset urheiluliikkeeseen, jos itseltä tai lähipiiriltä ei löydy taitoa asiasta. Jos pitoa ei ole, into hiihtää loppuu hyvin nopeasti. Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että kaikki työ tuli tehtyä vain käsillä. Lisää tekstiä sitten kun kilometrit karttuvat.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä kuukaudessa saa hiihdosta irti.

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.

Kipua ja kymmen kilometrin juoksuohjelma