Väsynyt olemaan kipeä ja väsynyt

Tänään en tee mitään. Ei pysty, ei jaksa, eikä kykene. Ihminen on yllättävän rajoittunut olento. Kaikki meissä on riippuvaista jostain muusta. Henkinen auttaa fyysisessä ja päinvastoin, mutta ikävä sama toimii myös negatiivisessa mielessä. Fyysinen väsymys vaikuttaa kaikkeen jaksamiseen ja tekemiseen. Kipeänä mikään ei toimi, ajattelu on yhtä tukossa kuin nenäkin ja sosiaalissa tilanteissa ei vain jaksa.

Stressi ja flunssa vaikuttavat siihen, että uni ei tule ajallaan. Vähäunisuus taas kostautuu kaikessa, mikään ei toimi niinkuin pitäisi. Väsyneenä huomaa hermostuvansa nopeammin ja pinna on hyvin lyhyenä. Kireys vaikuttaa suoraan siihen, millaiseksi ilmapiiri ympärillä muuttuu. Paha olo tarttuu toisiinkin ja sitten taas levätään vähän vähemmän. Aikuisena sitä pitäisi osata huolehtia omasta voinnistaan. Vanhempien väsymys näkyy lastenkin käyttäytymisessä. Se, että laittaa itsensä siihen pisteeseen ettei jaksa ympäristöään, on melko rakkaudetonta toisia kohtaan. Emme ole irralliset muista, vaan kaikki mitä teemme vaikuttaa toisiin. Sanonko pahasti toiselle, riippuu siitä kuinka jaksan sillä hetkellä. Väsyneenä sitä on oman olotilansa ympäröimänä eikä osaa ajatella asiota toisen näkökulmasta. Voisi ajatella, että riittävä lepo ei ole oma oikeus vaan myös velvollisuus toisia kohtaan.

Tänään minä lepään ja olen huomenna jo parempi mies.

Kuntoilusta sairaana... Sitä ei kannata tehdä. Kuumeinen flunssa pahimmassa tapauksessa muuttuu sydänlihastulehdukseksi. Joka tapauksessa sairaus pitkittyy, eikä liikunnastakaan saa hyötyä irti. Painonpudotuksen näkökulmasta tärkeämpää olisi katsoa mitä syö toipilasaikana.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.