Uusi projekti alkaa.

Tänään aloitettiin uutta 60 päivän projektia. Kävin Keskikeho nimisellä kuntosalilla Jämsässä tekemässä kuntotestin ja samalla tutustumassa treeniohjelmaan.

Kuntosali harjoittelu on syytä aloittaa maltillisesti, vaikka olisi jossain vaiheessa harjoittanut. Riskinä on se, että ensimmäiseksi yrittää vuosikymmenen takaisia sankaritekoja ja joku paikka sanoo naps samantien. Tämä pätee erityisesti meihin miehiin ja pahenee vain jos tulee pientä kilpailua kavereiden kanssa.

Jos harjoittelu kuntosalilla on vierasta, se on oikeasti parasta aloittaa asiantuntevan ohjaajan kanssa. Kuntosalit tarjoavat eritasoisia palveluita ja monessa järjestetään opastusta laitteisiin ja harjoitteluun. Ilman tutustumista on mahdollista tehdä asioita pahasti väärin ja harjoittelu jää siihen. Ohjaajan kanssa on helppo katsoa oikeat suoritustekniikat, miten asiat tehdään turvallisesti ja vaikuttavasti. Monella kuntosalilla on käytössä erilaisia tutustumistarjouksia, joilla pääsee kerran ilmaiseksi ohjatulle tunnille tai salinpuolelle. Seuraus tosin on että jälkeenpäin puhelin soi ja tarjotaan maksullista jäsenyyttä. Kuntosalien hyvä puoli on se, että niitä on oikeasti kaikkialla. Hinnat vaihtelevat ilmaisesta huhun mukaan 3000 euroon vuodessa. Kaikista kalleimmasta ei välttämättä kannata aloittaa.

Lihaskuntotestin tarkoituksena on selvittää testattavan kuntoa suhteessa hänen ikäänsä. Testiin kuuluu kyykyt, punnerukset, selkä- ja vatsalihakset. Joka vaiheessa tehdään toistoja 30 sekunnin ajan, jonka jälkeen 2 minuutin tauko ja liike vaihtuu. Yksi taulukko löytyy tästä. Näyttää vain kovasti siltä, että samasta testistä on hyvin montaa erilaista tulosta. Testi on suuntaa antava ja voi motivoida kohottamaan suoritusta seuraavalla kerralla. Kunhan vain käytettävissä oleva testi on sama myös toisella kerralla.

Nyt tuloksensa oli kyykyistä 30, punnerruksista 27, vatsoista 21 ja selästä 41. Testi meni paremmin mitä uskalsi toivoa, mutta nyt aloitetaan kahden kuukauden koetus ja katsotaan mitä vaikutuksia sillä testituloksiin ja omaan terveyteen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.