Hyvää kesää ja uutta projektia

Nyt on kesän työt ja reissut takanapäin ja voi rauhassa keskittyä kesäloman viettoon. Kevään projekti loppui ikävästi kuin seinään. Liikuntamuotoa valitessa pitäisi keskittyä niihin lajeihin, jotka parhaiten omaan elämäntilanteeseen sopii. Perheelliselle kolme kertaa viikossa tiettyyn aikaan ei vain ole mahdollista, tai ei ainakaan minulle. Muutamia havaintoja koskien kuntosalin ja kuntotestin suhdetta. Pelkkä lihaskuntoharjoittelu toimi yllättäen negatiivisti 30 sekunnin lihaskuntotestissä. Parantunut voima ei vaikuttanut odotetulla tavalla. Osassa suoritteista nopeus oli hitaampi kuin alussa. 

Jos haluaa parantaa testin tulosta, paras tapa siihen on tehdä testin liikkeitä. Punnertaminen paranee punnertamalla, oikotietä ei ole. Painonhallinta keinona salilla käyminen oli pieni pettymys, mitään konkreettista muutosta parin aktiivisen viikon aikana ei ollut havaittavissa. Tässä vaiheesassa olisin sitä mieltä, että painonhallinnassa parasta olisi pitkäkestoinen aerobinen liikunta. Tosin kaikessa on vain kyse siitä mitä liikunnalta lähtee hakemaan. Haluaako laihduttaa vai kerätä lihaksia.

Uutta projektia putkeen. Seuraava projekti ei ole kuukauden intensiivijakso vaan tarkoituksena olisi pyrkiä 10% painonpudotukseen. Tulevat viikot tulevat käsittelemään kaikille mahdollista kuntoilun lajia lenkkeilyä. Vaikka kuvittelisi, että ulos lähteminen on helppoa, sitä on äärettömän helppoa keksiä syitä miksi tänään ei kerkeäisi lenkille. Onneksi tänään pääsin lähtemään ja on jotain mistä myös kirjoittaa. 

Ensimmäinen lenkki. Jostain syystä tähän ei meinannut koskaan löytyä oikeaa ajankohtaa. Rehellisesti voin todeta ettei ensimmäinen tuntunut ollenkaan hyvältä. Polvea vihloi ja selkä kipeytyi heti alussa, tuntuu siltä että koko ruumis on liikkumista vastaan. Ensimmäistä kertaa sitten armeijan sai kokea myös hiertymien inhottavuuden. Kuitenkin olen kiitollinen siitä, että sain lähdettyä. Pari tuntia myöhemmin on jotenkin kevyempi ja hyvä olla. Voi olla, että huomenna mennään buranan voimalla, mutta nyt tuntuu hyvältä.

Hyvää kesää.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.