28 päivää myöhemmin

Neljän viikon jakso liikuntaa koettuna, mutta mitkä ovat mitattavat tulokset. Projektissa oli vain ja ainoastaan kyse liikunnan vaikutuksen mittaamisesta, ilman muita elämäntapa muutoksia. Odotin että paino laskee ensin ja nousee sitten takaisin lähes lähtötasoon. Yllätys yllätys niin juuri kävi. Ensimmäisen viikon aikana painosta katosi lähes kaksi kiloa ja siihen se sitten jäi ja lopussa paino hiljalleen nousi. Onkin sanonta että raha ja ystävät tulevat ja menevät mutta läski on ikuista.

Valitettavasti meidät on suunniteltu siten, että kehomme pyrkii pitämään kiinni kynsin ja hampain rasvakudoksesta. Tänä päivänä emme välttämättä tarvitse vararengasta vyötäröllä taataksemme selviytymistä nälkäkausista. Liikunnan lisääntyminen näkyy ennenkaikkea lisääntyneenä ruokahaluna ja tässä piilee yksi jojoilun vaaroista. Liikut paljon, syöt paljon ja kun liikunta loppuu ruokahalu ei katoakkaan minnekään. Ilman ruokavalion muutoksia on lähes mahdotonta laihtua tehokkaasti, koska laihtuminen tarkoittaa sitä että kulutat enemmän kuin syöt.

Sitten numeroihin. 28 päivää hiihto treeniä pudotti painostani 1,2 kg. Kilometrejä on kertynyt noin 90. Se tarkkoittaa kilon putoamista jokaista 75 kilometriä kohti. 31,8 kiloa tiputtaakseni minun pitäisi hiihtää noin 2385 kilometriä. Joka on lähes sama kuin hiihtäisi Helsingistä Utjoelle ja takaisin. Liikunta auttaa pitämään yllä hyvää terveyttä ja pitämään painoa kurissa. Kohtuuttomuuksin mennessään se kuitenkin vaarantaa terveyden. Eli voisi väittää että onnistunut painonpudotus vaatii myös muunlaista elämäntapa remonttia. Siitä voisikin alkaa seuraava vaihe tässä blogissa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.