Mitä kuukaudessa saa hiihdosta irti.

Tänään on loppu yhteevedon aika. Hiihto on suht edullinen harrastus verrattuna moneen muuhun. Pakollisten varusteiden jälkeen ei kustannuksia juurikaan ole. Miinuspuolena voisi pitää suhteellisen korkeaa aloittamis kynnystä. Ensimmäiset hiihtoreissut eivät juurikaan palkitse ja mahdolliset kouluajan ikävät kokemukset tulevat helposti mieleen. Kuitenkin jo viikon jälkeen, hiitäminen rupeaa tuntumaan suht palkitsevalta. Huomattavaa on kuitenkin se, että suksen pitää toimia jotta laji tuntuisi mitenkään mielekkäältä. Lipsuvat sukset tappaa innostuksen alkuunsa. Tässä voisi olla myös huomio lasten vanhemmille. Pitäkää huolta lasten suksista, niin lapsen on mahdollista säilyttää positiivinen suhtautuminen hiihtämiseen. Edellyttäen että sellainen joskus syntyy. Hiitäminen vaatii myös oikeanlaisen kelin ja lunta. Kumpikaan ei ole itsestään selvyys Suomen nykytalvessa,

Fyysinen kuormittavuus: hiihto on verrattain lempeä nivelille ja sitä voidaan suositella niille joille esim. lenkkeily ei sovi. Hiihto kuorimittaa koko kehoa ja on tehokas liikuntamuoto. Vaikutukset tuntuu ennenkaikkea käsivarsissa, selässä ja vatsassa. Kunto tuntuu nousevan aika nopeasti, kunhan alun vaikeuksista pääsee ylitse.

Havaitut terveysvaikutukset: merkittävä vaikutus vyötärölihavuuteen, 6cm lähti vyötärön ympäryksestä kuukauden aikana. Selkäkivut vähenivät ja olo on huomattavasti energisempi. Painoa putosi 2 kiloa aloituksesta, mikä taitaa olla suositusten mukainen putoamis vauhti.

kehonkoostumismittarin lukema vertailu:
alusssa paino 111,4 kg,  rasva 38,7%, viskeraalinen rasva 17, bmi 35,2 ja lihasluu prosentti 28,7 ympärysmitta 114cm

nyt paino 109,6 kg, rasva 37,4%, viskeraalinen 16, bmi 34,6, lihasluu prosentti 29,5 ja ympärysmitta 108 cm.

Yhteenveto: liikuntana hiihto on tehokas ja edullinen laji. Painonpudotukseen pelkkä liikunta on riittämätöntä. Hiihtotekniikka kehittyy nopeasti ja voitelu on myös helppo oppia kaverin avustuksella.

Mihinkä seuraavaksi: tavoitteena vielä osallistua johonkin isompaan hiihtotapahtumaan, pyritään 5kg painonpudotukseen liikunnan ja ruokavalion keinoin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Missä sitä juoksisi?

Erilaista aarteen etsintää