Hyvin muodostuneen isä vatsan ongelma.

Juoksuohjelman toinen viikko menossa. Ensimmäinen muutos tuntuu tapahtuvan keuhkoissa, keuhkot eivät ole samalla tavalla lukossa kuin aikaisemmin. "Juokseminen" sujuu kevyemmin, kun ilma pääsee keuhkoihin asti ja tuntuu siltä, että pystyy jatkamaan paljon pidemmälle. Alun vaikeutena on  saada itsensä riittävän usein ulos lenkille, Olisi helppoa jättää lenkki väliin kelin tai jonkun muun syyn vuoksi. Sitä joutuu kysymään itseltään sellaisia kysymyksiä, kuin "miten motivoida itsensä?" tai "onko tämä nyt fiksua?" Yritän käyttää itseeni sosiaalisen pakon menetelmää, eli kerron tavoitteistani toisille ja häpeän pelko ajaa ulos liukastelemaan. Viime viikonloppu ja alkuviikko oli upeaa aikaa olla ulkona. Varsinkin aamulla on ollut täydellinen hangen kanto. Ensi viikonloppuna kannattaa viimeistään kaivaa sukset esille ja käydä jäällä (etenkin Saimaalla) aamupäivästä hiihtämässä, sillä siihen ei ole kauaa enää mahdollisuutta.


Lenkeily on siitä hyvä harrastus, ettei se vaadi alkuun suuria sijoituksia. Kansallispuku eli tuulipuku löytyy jokaiselta ja aikalailla myös lenkkarit. Kaiken kanssa voidaan hifistellä loputtomiin, mutta siitä kirjoittavat toiset. Yksi ongelma jonka huomasin juoksuvaatteiden kanssa on niiden yhteensopimattomuus isä vatsan kanssa. Vaikea löytää juoksuhousuja, jotka eivät hölkätessä rupea valumaan. Kestää varmasti pitkään ennenkuin hoikistuu siihen pisteeseen, että urheilu vaatteet istuisivat hyvin. Eli jos tuntuu siltä, että lenkkeily vaatteet on ongelmallisia, sinä et ole yksin.

Kännykälle on kehitetty hyviä sovelluksia, mitä oikeasti kannattaa hyödyntää liikunta harrastuksissa. Ilmaisten ohjelmien ongelma on siinä, että ne tunkevat kaikki tiedot lenkistä facebook seinälle. Tykästyin ja suosittelen testaamaan Zombies run nimistä sovellusta, varsinkin jos tykkää peleistä, liikunnasta, zombeista ja niiden yhdistelmästä. Pelissä voi tehdä itselleen eri mittaisia harjoitusohjelmia tai juosta vain tarinaa lävitse. Juoksuohjelman ne kohdat joissa pitää vuorotella juoksua ja kävelyä on helppo syöttää harjoituksiin ja sitten vain nappi kuulokkeiden kautta kuulostella miten parannellaan postapokalyptistä maailmaa juoksemalla. Kerron siitä myöhemmin lisää. Pikkuhiljaa on aika kuitenkin aloittaa myös muu harjoittelu, jos aikoo estejuoksusta selvitä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maksettua lenkki seuraa.

Kadonnutta hyvinvointia etsimässä

Se on miehestä kiinni jos ei suksi luista.